Jag tror att vi har lite tändvätska i källaren

Ja just det ja, man kan lägga in bilder också för att illustrera sina inlägg och piffa till bloggen lite. Fast ni får helt enkelt  vänta tills jag hittat ett par kalsonger och en tändsticksask.

I stället för tvätt

Heroes. TV 4. Onsdagar 21.00. Fantastiskt program. Jag är inte alls den där fantasysciencefictionindianajoneshjärnhalveäckeltypen egentligen, men vissa övernaturliga krafter är oemotståndliga. Pax för att vara tjejen med brinnande handflator. Tänk så praktiskt när man plockar upp makens skitiga kalsonger från golvet!


Linda Skugge, Martina Haag och Edison. Och så jag. Ett par mil efter.

Ok, jag erkänner. Jag köpte Linda Skugges bloggbok igår. Det är därför jag började blogga. Det verkade liksom inte så svårt. Så eftersom jag behöver ett jobb tänker jag bli nästa Linda Skugge. Fast jag kommer att stava mitt namn helt annorlunda än vad hon stavar sitt. Annars vore det nog olagligt, och dessutom väldigt opraktiskt om de under utdelningen av Nobelpriset i litteratur uttalar mitt namn exakt likadant som Lindas.

Fast jag antar att jag inte kommer att bli erbjuden att ge ut min blogg som bok. Nu är det ju redan gjort, av någon annan. Jag tänkte skriva några andra böcker istället men sedan insåg jag att Martina Haag redan skrivt dem allihop. Så typiskt.

Jag är så hopplöst efter. Jag är killen som springer efter Edison och skriker "jag kan också tända den där jävla lampan!".

 

Undrar vart all min dekorationssten tagit vägen? Och hade inte katten en fästing alldeles nyss?

Efter att ha läst lite i andras bloggar har jag insett att man ska berätta om vardagliga detaljer och skriva ofta. Så här kommer det.

I kväll åt vi pannkakor. Pannkakor är det onyttigaste som finns. Det innehåller allt man inte får äta enligt GI-metoden, samt ett ägg (vars enda syfte är att binda ihop de onyttiga ingredienserna). Bästa knepen för att få pannkakor riktigt goda och framförallt snygga är att vispa noga, steka dem i lagom mycket smör och att absolut inte låta en treåring hjälpa till. Jag misslyckades på alla tre punkter.

Så låt mig revidera tidigare påstående. I kväll åt vi tjocka, degiga saker med crisp. Crispet bestod av stekta mjölklumpar plus sådant som råkade ligga i närheten av spisen. Den vanligtvis matvägrande ettårigen Ellinor åt sisådär femhundra pannkakor.  Treåriga Samuel åt efter mycket trugande en halv. Antagligen eftersom han är den enda som vet exakt vad det där andra crispet bestod av.

Hantvärk

Nu har jag haft en blogg i flera minuter, och ingen bokförläggare har ringt. Ändå har jag dubbelkontrollerat inlägget efter stavfel, samt kollat att telefonlinjen fungerar. Jag börjar ana att det kommer ta lite längre tid än beräknat att tjäna ihop pengar för omdräneringen av källaren.

Jag börjar även ana att jag använder mig av fel taktik när jag väljer hantverkare. Det finns så många av dem på eniro så jag väljer oftast de som har snyggast telefonnummer. Det måste inte nödvändigtvis vara symmetriskt, utan även telefonnummer som påminner om mina föräldrars duger, eller nummer som liknar min lågstadiekompis telefonnummer. Säkert en logisk taktik - vem är bäst på att installera takfläktar om inte killen som nästan har samma telefonnummer som jag hade i min första lägenhet? Och om man inte kan lita på en snickare som har samma nummer som min kusin, fast baklänges - vem kan man då lita på?!

Och även om jag har helt fel om deras kunskaper så är urvalsmetoden inte så dum. Lika bra att välja ett telefonnummer man gillar, trots allt lär man behöva ringa det några hundra gånger den närmsta månaden, innan gubben behagar dyka upp som utlovat.

Undertiden gör jag vad jag kan och fokuserar på saker jag kan fixa. Ty jag kanske inte kan åtgärda fukten, eller den taskiga inomhusluften, eller det där möglet som dyker upp här och var. Men jävlar vilken ren besticklåda vi kommer få.

Naken

Det är viktig hur man börjar.  Man vill ju att folk ska läsa ens blogg. Det är ju det som är meningen, annars kan man lika gärna skriva dagbok. Dagböcker läses bara av sisådär 1-4 personer, beroende på hur många syskon man har och om man fortfarande bor hemma eller ej.

Så, nu börjar jag.

Hej, här är min blogg.

Nej, stryk det.

Välkommen till bloggen om mig, mitt liv,  mina obefintliga intressen och mina femton barn (okej, det är bara två men det känns som om de är femton stycken ibland).

Nej, stryk det också. Barn är inte häftigt. Barn är inget bra sökord. Ingen googlar på ordet barn och hamnar här.

BRÖST TUTTAR RUMPA NAKEN.

Sådär ja, det blir bra. Nu kommer minst 99% av internetanvändarna hamna här.

RSS 2.0