Jag önskar att jag hade en pung

Någon gång vid den här tiden varje kväll tänker jag "jahapp, dags att gå och lägga sig!". Sedan går jag ner i källaren och hänger upp tvätten. När jag ändå är där passar jag på att rensa lite i en låda med gamla saker, innan jag viker ihop lite torr tvätt och tar med den upp. Därefter borstar jag tänderna medan jag lägger in den rena tvätten i byrålådorna. Då vaknar Ellinor, eftersom ljudet av en byrålåda som långsamt öppnas volymmässigt kan likställas med en ylande varg. Och vargar är naturligtvis farliga och det enda som skrämmer bort dem är tydligen att mamma sjunger samma enformiga gamla vaggvisa femton gånger i rad (ingen gillar min sångröst. Även hundar och hästar springer sin väg och barn somnar som en akt av självförsvar. Till mitt eget försvar kan jag säga att det faktiskt är svårt att sjunga med en tandborste i munnen och tvätt under armen).
 
Vid det här laget har katten kommit på att hon är hungrig så hon har byggt en murbräcka och gett sig på terassdörren. Jag mutar henne med lite mat, stänger av teven, kollar att kaffebryggaren och spisplattorna är avstängda och på vägen ut från köket snubblar jag över Samuels traktor och väcker Ellinor. Vi upprepar vargproceduren fast denna gången blir vargarna inte lika rädda eftersom jag inte har en tandborste i munnen.

Tjugo minuter senare går jag ner i källaren igen för att kolla så att jag verkligen stängde av tvättmaskinen. Halvvägs tillbaka uppför trappan så vänder jag och går ner igen och kollar så att jag släckte lampan. Därefter går jag en runda i huset och rullar ner gardiner samt drar ut sladdar till maskiner som jag inbillar mig kan explodera. Sedan går jag ner i källaren och kollar så att tvättmaskinen inte råkat sätta på sig själv. Jag funderar lite på om jag ska dra ur sladden till den, men kommer fram till att det kan vara spindlar bakom maskinen, och det är dumt att ta några sådana risker.

Väl uppe i huset igen plockar jag upp duplot, gosedjuren, strumporna, skorporna och katten och stoppar ner dem i leksaklådorna. Efter lite funderande och diverse jamande tar jag upp katten igen och bestämmer mig för att släppa ut henne istället. Slutligen går jag till badrummet för att tvätta ansiktet med undergörande medel innan jag smörjer in mig med än mer undergörande krämer.

Sedan går jag och lägger mig.

Fem minuter senare går jag upp och kissar. Och kollar så att jag stängde av tvättmaskinen.

Motsvarande kvällsprocedur för min man ser ut så här: Han borstar tänderna, kliar sig på pungen och går och lägger sig. Fem sekunder senare snarkar han.


Kommentarer
Postat av: marianne

hej karin!fick din bloggadress i din tidningsartikel idag.tack!!! men..... ska du flytta till göteborg????sluta skriva i tidningen????? neeeeej... du får inte.

2007-11-09 @ 07:55:54
Postat av: Karin

Flytten till Göteborg var bara ett alternativ för att få snabbare internetuppkoppling. Men min man påpekade att om han var tvungen att säga upp sig för att flytta så skulle vi inte ens ha råd med en internetuppkoppling. Och det har han ju rätt i. Han är så smart min man.

2007-11-09 @ 08:43:06
Postat av: Karins man

Hej älskling!
Jag är beredd på att förhandla om du vill ta över pungen. Jag har inte så stor användning för den, den gör mest ont när Samuel sparkar på den, du vet han treåringen som jag sover tillsammans med och vars nattningsprocerdur i rättvisans namn borde ingå i beskrivningen av min kvällsprocedur. Det borde också framgå att jag, på grund av att vi sover i skift, till följd av våra barns stökiga sömn, går och lägger mig ett antal timmar tidigare än dig. Om jag då skulle släcka lampor och dra ut sladdarna till alla dina favoritmaskiner skulle du snart dra ner rullgardinen över hela äktenskapet.

2007-11-09 @ 12:46:21
Postat av: Karin

Tyst med dig. Du har en egen blogg. Dessutom nattar du Samuel EFTER det att du gått och lagt dig, och jag har nog hört att du börjar snarka innan Samuel somnat. Stackarn tror ju att Totteboken går så här "Det här är Totte. Totte har en ZzzzzZzzzzzZzzzzz."

2007-11-09 @ 13:11:30
Postat av: mira

det här är en klassiker. finns liknande som går runt på internet som en rolig historia om män och kvinnors olika kvällsrutiner. bara att din är på riktigt. :-) men känner igen det... visst går man där och plockar leksaker, tvätt osv när man redan borde varit i säng. sambon passar däremot på att surfa lite till och lägger sig sedan tvärt.

2007-11-09 @ 15:33:38
Postat av: Eva Lindell

Jag har haft högläsning för min man från din blogg ikväll (hittade den eftersom du har samma namn som vår femåriga dotter, faktiskt den första blogg jag läser). Vi skrattar så mycket att vi nästan kissar på oss!

2008-11-26 @ 21:51:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0