Välkommen till min nya blogg!

Jag har ägnat några veckor åt viktiga saker. Såsom att diska, lägga klinker, säga åt folk att sitta ner och vara tysta (löneförmån lärare har) och surfa inredningsbloggar. Inredningsbloggar är omåttligt populära. Folk lägger in tre bilder - en på en kruka, en på en blomma och en på en kruka med en blomma i. Sedan får de femhundra kommentarer i stil med "Vilken fin blomma. Och så kreativt av dig att placera den i krukan! Det hade jag aldrig kommit på!" I nästa inlägg är bloggaren rörd till tårar ("det droppar faktiskt på tangentbordet medan jag skriver detta") och säger saker som "aldrig trodde jag att jag skulle komma upp i femhundratusen besökare på bara två dagar! Nu ska jag vara med i ett inredningreportage i en tidning! Jag älskar er allihop - ni är min andra familj!"

Så jag erkänner. Jag är avundsjuk. Och har tänkt om. Detta är hädanefter en inredningsblogg! Tack vare min intensiva bloggsurfforskning vet jag precis hur man gör - man fotar enbart detaljer, då syns inte resten av röran!

image42
Festlig graffiti i bokhyllan. Bokhyllan Billy från IKEA.  Brun pärm från IKEA. Blåa pärmar stulna från min mans förra jobb. Graffiti - hemmagjord.

image43
Golv - original från 1965. Graffiti av samma konstnär som ovan.

image44
Ett par fyrahundra täcken i soffan skapar en hemtrevlig och ombonad känsla - och döljer det faktum att soffklädslen ligger i tvättmaskinen. Igen.

image45

Även krukväxter kan användas för att skapa den där mysiga känslan vi alla vill ha i vårt hem. Det rätta shabby chic utseendet för du genom att inte vattna plantan på tre veckor, alternativt låta en treårng vattna den (glöm inte torka av tapeten).


image46
Tandborstar på oanade ställen är en av vårens trender. Krokar från Veras hus, hylla från Netto och tandborsthållare från Alvas hus.

image47
Badkarsdekorationer är aldrig fel. Mopp från Vileda, murbrukshink från Coop och badanka från Mairo.

image48
Se till att förvara saker du använder lättåtkomligt! Här är en hållare till bakformen. Bakform från IKEA, ben privat.

Sådärja. Då väntar jag bara på mina femtusen kommentarer och mina tremiljoner nya läsare.  Och kan någon ge Hus och Hem mitt nummer så vore det bra.


Det är aldrig för tidigt för att lära sig förkortningar...

Som jag tidigare bevisat är boktstavskex både kul och bildande. Tydligen har även IKEA insett detta och börjat producera en billigare variant. Fast i deras variant får man bara tillgång till fyra stycken bokstäver. Men det räcker ju gott och väl för ett litet barn. Med bokstäverna I, K, E och A kan man faktiskt producera en mängd viktiga ord som jag verkligen känner att jag vill att mina barn ska lära sig.

ikea

Äntligen en bild i bloggen!

En bild säger mer än tusen ord. Och tydligen säger en bild på mig och min man att det kanske är dags att gå till gynekologen....

.

Hon pratar lika bra som jag räknar!

Oj, oj, oj, min dotter ÄR verkligen ett geni. Tänk så snabbt utvecklingen går framåt! Nyss så pekade hon på en bil sa "Den, den, den, den, den, den brummar!" Det är ju en sjuordsmening!


Oavsett vilket är hon i alla fall sällsynt begåvad

Det första Ellinor sa till mig imorse var  "Samuel han gungar med mamma ute!". Jag visste inte om jag skulle blir stolt för att min idag 19 månader gamla dotter pratar i sexordsmeningar, eller om jag skulle bli upprörd eftersom det helt klart var en lögn.

Nu sitter hon och sjunger "handen badar, handen badar". Vilket i alla fall är helt sant eftersom hon har doppat den i Samuels vattenglas.

Och nu måste jag sluta eftersom fötterna börjat bada också...

"Jätteintressant och läsvärt inlägg"

Det är jobbigt att leta nya möbler på blocket. Det blir alldeles för mycket klickande på olika annonser eftersom rubrikerna inte är så informativa. Eller så har jag helt enkelt inte lärt mig kodspråket de använder på blocket. Men "fin soffa" tycks uppenbarligen betyda "nersutten skinnsoffa från åttiotalet som någon kräkts i", medan "soffa i toppskick" betyder "gul furusoffa som någon bara eldat lite, lite på i ena hörnet".

Själv funderar jag på att sälja vår soffa under rubriken "jättemysig soffa". Vilket är kodspråk för "vit soffa med enstaka rödvinsfläckar. Chokladglass och kritor ingår".

Déjà vu

Annars njöt jag verkligen av friheten det innebar att för en kort stund lämna hem och barn. Speciellt hemresan var rolig - den tog sex timmar, jag mådde illa hela tiden, och blev placerad bredvid en kille som var besatt av Simpsons, och som dessutom spillde öl på mig. 

Kort sagt var hemresan exakt som alla de där teknologfesterna jag var på när jag pluggade i Lund.


Välkommen till Stockholm!

Jag lärde mig mycket av Stockholmsresan. Det första som hände var att en snubbe på tunnelbanan berättade att man kunde skoja med ficktjuvarna genom att lägga rakblad i fickan. "Då kanske de lyckas ta dina pengar - men de lämnar kvar sina fingrar. Hahahahaha."

RSS 2.0