Någon som vill prova min morgon?

Vakna av att Ellinor hoppar på dig och skriker "gagunga" (afrikanskt ord för godmorgon?) Öppna minst ett öga. Ta ner Ellinor från byrån.

Ta på dig ett par trosor. Ta ner Ellinor från matbordet i vardagsrummet. Undvik att slå tuttarna i bordsskivan när du springer  lite lätt hukande för att grannarna inte ska se dig genom det stora fönstret ut mot gatan.

Ta på dig behå. Ta ner Ellinor från matbordet i köket. Passa på att fylla kaffebryggaren med vatten samtidigt som du tvättar bort blomkrukejorden från Ellinors fingrar.

Kissa. Ta ner Ellinor från soffbordet. Raka dig under armarna och tvätta Ellinor en gång till eftersom hon stoppade ner händerna i toaletten.

Öppna det andra ögat om du inte gjort det än.

Sätt på dig deodorant under ena armen. Tvätta Ellinor en gång till. Glöm dock inte tacka henne för att hon hjälpte till att rensa golvbrunnen. Trots allt hade ju ingen annan gjort det på länge.

Häll mjölk i kaffet. Ta ner Ellinor från matbordet i vardagsrummet. Kom på att du glömt klä på dig och sätt på dig den där läckra noppiga klänningen med ett hål därbak.

Ta förpackningen med halstabletter från Ellinor och lägg inte ner onödig tid på att grubbla över hur hon fick tag på den på översta hyllan i vardagsrummet.

Säg godmorgon till Samuel. Ta ner Ellinor från köksbordet och fråga Samuel vad han vill ha på sin macka. Förklara för honom att man inte kan äta flygplan och även om man hade kunnat göra det så hade det aldrig fått plats på en vanlig Pågen guldkorn. Och nej, du får inte oboy på mackan heller.

Värm kaffet i mikrovågsugnen. Drick en klunk. Ta ner Ellinor från byrån i Samuels rum. Bre smör på Samuels macka.

Ta bort smöret på Samuels macka eftersom han gråter hysteriskt och säger att han vill bre själv. Ge Samuel smörkniven och en full smörförpackning och gå och leta efter Ellinor.

Ta ner Ellinor från tevebänken. Ta en klunk kaffe. Leta efter Ellinor igen.

Lyft på bänken i Ellinors rum och hjälp henne loss. Släng den numera tomma smörförpackningen. Ta en klunk kaffe. Fundera på varför det smakar så märkligt.

Ta ner Ellinor från fönsterbänken i vardagsrummet. Dammsug upp jorden. Ta en klunk kallt kaffe och inse att du bara fyllde på vatten i kaffebryggaren och inget pulver.

Gör nytt kaffe. Ta ut Ellinor från badrummet och lägg tillbaka blöjorna i sophinken. Sätt på en tvättmaskin.

Ta ner Ellinor från köksbordet. Få Samuel att acceptera att man inte kan laga de trasiga blommorna med tejp. Släng dem. Blommorna alltså.Inte barnen. De måste du behålla.

Ta en klunk kaffe. Grubbla lite över varför du är så svettig under ena armen. Lägg sedan ut alla era möbler på blocket, utom madrasserna. För madrasser kan man väl ändå varken klättra på eller göra något farligt med?

Säg till Samuel att sluta hoppa på madrassen. Lyft på den och ta fram Ellinor, som bara är lite plattare än vanligt. Andas. Ta långa djupa andetag. Räkna gärna till tio också. Eller hundra. Eller femtusenmiljoneråttahundratre, eller hur lång tid det nu tar innan barnen blir vuxna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0