V.I.P - Väldigt irriterande person?

Fuskigt nog så får snuskigt rika människor en massa förmåner och rabatter på grund av att de har pengar. De får bli VIP-kunder och guldmedlemmar och de får ställa hur dumma frågor som helst utan att expediten himlar med ögonen och säger "ja jag vet att det finns anti-röda-ögon-knapp på den här kameran, men det är inte samma sak som att det automatiskt borde finnas en tjugo-kilo-mindre-knapp". På husvisningar pratar mäklaren med de synbart rika - och han säger inte bara "ta av de där skorna, det kan bli repor på golvet".

Har du lite pengar på banken får du runt noll-komma-noll-nästan-ingenting-procent i ränta. Har du mycket pengar på banken så är plötsligt räntesatsen mycket högre. Råkar du heta Vickan eller Kungen och äger ett par slott så får du en häst och en plastig schlagerstjärna i födelsedagspresent. Heter du Jimmy och äger en kolonistuga så ska du bli glad om du får en hemstickad kofta av tant Ulla och en dosa snus från Överskottsbolaget. Så orättvist, speciellt eftersom Jimmy alltid gillat plaststjärnor.

Men nu har jag äntligen insett att alla kan bli speciella inom sitt område och snart är min tid här. Närsomhelst nu blir jag VIP-kund på internetbanken. Jag väntar bara på brevet där det står:


Kära Karin Lindell.

Du är en av våra bästa kunder! Ingen utnyttjar vår tjänst så ofta som du gör. Ingen annan kan som du utföra trehundratolv transaktioner på en och samma dag. Först för du över en stor summa pengar på sparkontot. Sedan kommer du på att ni ska spara till barnen också, så då för du över femhundra kronor vardera till deras konton. Fast sedan inser du att om några år kommer ni nog ha mer pengar, så då kan ni spara till barnen då istället. Just nu har nog barnen mer nytta av nya skor, en ny trappgrind, lite fiskbullar och en ny tröja. Till mamma. Så hon inte fryser i lekparken.

Så du flyttar pengarna till ditt eget konto. Därefter får du dåligt samvete och för tillbaka ett par hundralappar. Men oj, elräkningen är visst inte betald, tänker du, och flyttar alla pengarna till räkningskontot. Förutom femhundra kronor som du sätter in på din mans konto för det är minsann dags att köpa nytt busskort. Förresten behöver ju bilen tankas. Och vore det inte trevligt med en ny matta? Maken kan ju faktiskt gå till jobbet. Så då sätter du in busskortspengarna på räkningskontot, som nu är oroväckande fullt eftersom hälften av räkningarna inte dras förrän om några dagar och tänk om någon länsar det kontot? Bäst att flytta lite pengar till ett annat konto. Så kan du ju logga in imorgon och flytta tillbaka pengarna.

Tack för att du får det att kännas som om internetbanken är världens viktigaste uppfinning! Som ett litet tack erbjuder vi dig härmed ett handledsstöd med vår logga tryckt med äkta blod(du måste vara bra trött i armen efter allt knapptryckande), samt en liten söt piraya som älskar pussar och är så tam att den gärna äter direkt ur handen på dig! Prova gärna direkt!


Kommentarer
Postat av: K

Haha! Vardagsbekymmer i humor, så underbart. =)



Du borde ha talat med Alex Schulman innan han skrev sitt inlägg, han har ju förklarat helt fel ju!

http://www.1000apor.se/blog/samtal-med-signe-pa-groena-lund#comments

2008-08-25 @ 01:44:48
URL: http://thoughtsoffhermind.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0